Spara pengar-tips!

Har en längre tid funderat på att skriva en bok (surprice!) med tips om hur man sparar pengar (t.om tjänar). Och då menar jag inte dom gamla vanliga tipsen som att panta burkar och samla in kundvagnar på Täby C´s parkering, nej det här är riktiga råd! Måste dock varna för att man kan framstå som väldigt girig och snål:

Först finns ju dom "gamla" råden:
*Sälj en kroppsdel
* Sälj hela din kropp hihi
*Bli surrogatmamma

Nu kommer dom jag själv funderat ut (testat flera):
*Om du råkar bo på hotell: ta med dig så många toalettrullar du kan. Fungerar även på offentlig toalett eller på arbetsplats (gjorde vi i Norge).
*Om du åker sj-tåg så finns det vita plastpåsar vid varje stol. Ta med dig massor hem så behöver du aldrig köpa.
*Om du åker tåg till slutstationen så gå igenom hela tåget och ta kvarlämnade veckotidningar = slipper köpa.
*Gå in på McDonalds och rota i sopporna efter kaffemuggar med såna där klistermärken på så får man var 5:e gratis.
*Sätt dig utanför en offentlig toalett och ta betalt för att folk ska gå där.
*När du bjuder hem folk på middag: servera så äcklig mat som möjligt = gästerna äter mindre = maten kostar mindre.
*Åk hem till folk och vägra gå därifrån om du inte får betalt (förbered dig på att stanna i flera dagar).
*När en kompis ska sova över så tar du täcke och kudde och säger att det kostar typ 50 kr för täcke och 20 kr för kudde
*Lägg dig mitt på en trafikerad väg och säg till din pojkvän att du bara reser dig om du får 500 kronor. Fungerar dock inte om din pojkvän är så snål att han hellre vill ha femhundringen än dig (då dör du) och fungerar inte heller om din älskling är stark för då lyfter han helt enkelt bort dig från gatan.
*Bjud över folk på middag och sen när middagen är slut så säger du att du ska ha betalt (enligt restaurang priser). Vägra släpp ut dom som inte betalar. Här kan det vara läge att fråga en manlig vän eller granne om fysisk hjälp.



Ja det var dom jag kunde komma på just nu. Har även ett bra affärsidé-tips som Niwi kom på när jag kom på det där med täcke och kudde:
Ett billigt hotell/hostell/vandrarhem där rummen är asbilliga. När gästerna anländer märker dom att det är bara ett rum. Ett väldigt tomt rum. Sen erbjuder man dom en säng för x kr och täcke och kudde för x kr. Kan även tänka mig att toalett kostar att gå på. Höhöhö jag dör! Tror även att dörren tas bort och även fönstren. Sen kostar det att få det på plats. Och gardiner kostar också. Det är även väldigt dyrt att få ström på rummet och dom flesta vill ju kunna tända lampan. När dom betalat för det kommer en till överraskning: det kostar att släcka lampan! Sedan kostar det självklart pengar att passera nere vid receptionen (enda ingången). Man kan komma på hur mycket som helst! För att få bra recensioner på internet betalar man skolungdommar en billig summa för att dom ska gå in och skriva positiva saker.





Kommentarer
Postat av: johannes

hej, är en kille som läser din blogg. kan du skriva "killtips"?

2010-05-07 @ 14:21:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback