Fredag

Har tvingat cattap att kolla på chuck och blair-filmer på youtube och hon såg plågad ut. Så nu ska vi gå och dricka öl. Hittade det perfekta stället där en stor stark kostar 20 spänn. Underbar beskrivning av stället (som heter fridhem):
Restaurang Huvudsta stod det senast på skylten utanför, slarvigt skrivet på gult papper. Det höjer i mina ögon betyget på en Sylta, eftersom en sylta, i mina ögon, är ett ställe som erbjuder rätter till priser som är "för bra för att vara sanna". Jag har varit där två gånger och er beskrivning stämmer väldigt bra. Loj, lätt slö personal, utan att vara otrevliga.
Av Pierre


Inredningen består av vita väggar och galonklädda soffor i bås av mörkt trä.
Det är mycket stammisar och en man utmärker sig lite extra i sin ormskinnsväst, kamoflagebyxa, randiga ryska ubåtströja och en rejäl mustasch. På huvudet har han även en basker full med märken.
En annan grej som inte heller hör till vanligheten är att i stället för guacamole serveras remouladsås till nachosen… Kanske inte riktigt vad vi hade väntat oss.
Helt plötsligt, vid halv fem, så ändrades belysningen från klassiskt glödlampsgult till lätt porrigt rött. Varför? Började Happy Hour nu, eller?

Trots den utmärkta beskrivning av Fridhem så bestämde vi oss precis för att istället dra till ett ställe i högdalen! Spännande med något nytt och inte samma gamla stureplanisar som vanligt.
Och den första raden i beskrivningen får väl alla att vilja dra dit:
Klientel: Stammisar i joggingbyxor.
Redan när vi går ner för trappan till den så kallade nattklubben kan vi känna av syltastämningen. Doften är lite unken med en viss touch av alkoholist. Det här kommer att bli bra! För övrigt är lokalen halvfull redan klockan 17. Gissningsvis har samma personer suttit här sedan kl 11 då Happy hour började. Kvart över fem är det kö till Jack Vegas-maskinerna och stämningen är på topp! Runt 1730 dyker en herre upp och ska sätta sig i båset bredvid oss. Han ramlar pladask då han lyckas med konstycket att sätta sig bredvid bänken. Hjälpsamma locals är snabbt på plats och fiskar upp honom och hans medtagna systemkasse med bärs. Efter några minuter är det fullt party igen!

Det här kan inte bli annat än bra!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback