buhuhuhu

om ca 1 timme ska jag åka till Kroatien. Känns hopplöst dötrist men vad gör man inte för att tillfredställa sina päron. Det hela gick till så att min mamma jättejätte gärna ville ha med mig alt pappa eftersom vi ska åka med några familjevänner. Jag vägrade, pappa vägrade. Till slut blev jag mutad att åka. Hoppas att jag står ut. Ska verkligen försöka att vara på gott humör hela veckan men det kan bli svårt. Har i allafall med mig min kamera och 5 böcker som jag ska läsa ut.
Att Spanien är i final gör ju det hela lite bättre även om jag helst hade kollat på matchen med pappa och dom andra på landet men huvudsaken är ändå att Spanien vinner. Bättre sent än aldrig.

hejsanhoppsan

har varit hos läkaren som menar att mina svullna halsmandlar kanske alltid kommer vara så här. eeeeeeeeeeeeh kul att det kommer låta som att jag hetsäter gröt samtidigt som jag pratar. Resten av mitt liv!
Nu ska jag i allafall hjälpa Mallan att bära öl ur tc. Tur att det finns så mycket roligt att göra i allafall :D

AH VARFÖR FINNS DET BARN????????!!!!!!!!

kl 9 imorse väcktes jag i min underbart goda sömn av barnskrik utan fönstret. Jippie har grannarna startat dagis eller har jag bara missat 20 år av mitt liv och vaknar upp 40 år gammal med rynkor och en massa ungar!? buuhuuhuhuu livet går utför.
Igår fyllde min mamma år, hon fick en väldigt generös present av mig men tyvärr fick hon en ännu mer generös present av min bror. verkligen typiskt när man slår på stort.
Vet ej hur relationen mellan mig och Mallan är efter igår. Det hela gick till så här:
Jag och Jempa är i Täby C, Mallan kommer dit. När hon provar en sak på Zara inser jag att mitt tåg går snart och jag ska ju på jättefin restaurang för att fira morsan. Måste även hinna köpa en present till min mor så jag rusar. Mår lite dåligt över att jag inte hinner säga hej då till Malin. Där står hon helt ensam i ett provrum, övergiven. När Ma senare ringer är jag på väg till tåget som jag missar och måste ringa Jempa och be henne skjutsa mig vilket hon går med på. När vi går där genom TC hoppas jag innerligt att vi inte möter Malin eftersom det här kommer bli jobbigt att förklara och hon kan ibland bli väldigt arg = jag blir rädd. Precis när vi är på väg uppför en trappa hör jag; MEN VAD ÄR DET HÄR EGENTLIGEN???? Tonsättet var väldigt läbbigt det kan jag tala om för er som inte var närvarande. Ja men i vilket fall blev väl Mallan antagligen lite purkisch. Sorry girlfriend. Love you!!

Någon (typ Josse) som kan låna ut en Ipod när jag åker till Kroatien på lördag?? Ska nämligen lägga in lite ljudböcker och min har pajjat.

ett tips är att kolla in den här underbara intervjun. mohahaha
http://www.youtube.com/watch?v=atgS-cL48DA

back home

nu är jag hemma igen. Väldigt deprimerande. Grät en skvätt när jag kom i land men sen tänkte jag på mina vänner som jag saknar och ska krama hårt. Var visserligen bara en vecka sen jag såg dom sist men ändå!
Håller på att leka lite med mina bilder. Funtar på att göra om det här till en bildblogg.










Åland är verkligen vackraste platsen ever! Älskar dom här picsen

fjärde gången gillt??????

Alla lag jag hejar på i EM åker alltid ut. När Frankrike, Sverige och Portugal hade åkt ut funderade jag på att sluta titta men sen kom jag fram till att jag kunde heja på Kroatien eftersom jag ska dit. Holland för att dom spelar i orange och Spanien bara för att dom är fina. Hitills har allt varit en stor besvikelse. Är väldigt spänd över matchen ikväll :D Vill gud straffa mig? Jag har ju t.om slutat ljuga. Dragit ner på det i allafall.

Hur som helst så firade jag en väldigt tradiotionell midsommar. Drog t.om en repa runt stången vilket kändes bra för flåset. Hann med alla favoritsaker som badning, kubbturnering, basta och äta massor av rökt lax. Hann också med att cykla hem till min farmor för att bli itvingad lite silltårta och inspektera den nya bastun. Vet var jag ärvt mitt prat i från. Farmor är verkligen en riktig pratkvarn, knappt så att jag får en syl i vädret och det händer inte ofta.
Det var i allafall en stekhet dag och det har fortsatt vara helt sinnesjukt varmt alltså. Helt underbart.
Nu ska jag strax gå och spela poker och vinna lite pengar. Sen är det match, det alla här har väntat på hela dagen!
Det finns en del grejer som inträffar på den här ön som sticker ut lite extra, som skiljer sig från det vanliga gå upp, åka båt, bada, fiska och grilla. När det är fotbollsmatch på teve, morden i midsummer på tisdagar och när man tar båten till bodegan och dricker öl/äter glass.


Några fina bilder från midsommar:




jag är hemsk

har smittat Jempa med halsfluss, öroninflammation mm. Jag var ju som sagt ooootroligt dålig förrförra veckan. Det sjuka är att jag fortfarande har lite ont i halsen trots en lång penicilinkur. Ojojoj hur ska det här sluta och för stackars Jempen då som samtidigt är magsjuk!? Vilken bra bantning det kommer bli för hennes del!

vi är sämst

Jag var verkligen galet optimistisk igår. Hade t om. anordnat ett karnevaltåg genom stan som skulle fira. Men icke sa nicke. Trist att en förövrigt trevlig kväll måste förstöras. Kvällen började super med att Jullan ville att jag skulle köpa ut :D Jippie! tyvärr var det aaaaas lång kö så det sket sig men sen satt vi och drack öl mm i Berzelii park. Jessica B fyller nämligen 20. Welcome to the dark side! 
Matchen såg vi i allafall på en uteservering. Tyvärr blev det inga glädjetjut. Två gånger blev publiken glad, när Mongo Kim kom in och när Allbäck kom in. Tyvärr satt en skåning precis i vägen för Mallan :( Varför hejar han ens på Sverige om han är från skåne??
När jag insåg att vi skulle förlora kändes det helt tomt och Mallan och jag gick hem. Eftersom jag grät fick Ma trösta mig. Tack du är gullig. Träffade sedan några ur min gamla klass, det var underbart.
Varför måste Sverige vara sämst??? Dags att byta färger till rött och grönt! Portugal är i allafall ett lag att lita på.
Nu ska jag snart bege mig hem till Jullan för att leta upp min pb-box i hennes källare och så är hon så ooootroligt mullig och lånar ut Gossip girls till mig :D:D:D:D Måste ju ha något att göra på Åland. Kjam


öööööööööööööh

den här dagen har verkligen utvecklats till den fittigaste dagen någonsin, i hela universum. skojar ej! Helvetet börjar när jag inser att jag måste bege mig till Vallentuna för att hämta ett par kvarglömda skor i skolan. Att jag sedan får en räkning från en tävling på 2000 känns inte alls särkilt uppmuntrande. Hallå ingen som märkt att min häst är död eller!!!!??? Hade jag bott i USA hade jag kunnat stämma dom eftersom att det här var väldigt sorgsamt för mig att bli påmind om Munkens tragiska öde. När jag kommit över det och ska gå är mina pengar spårlöst borta och återfinns först en halvtimme senare och då har jag redan missat tåg plus massor av bussar. Min sverigetröja vägrar att torka och det försvårar min dag väldigt!!! Blir sedan om möjligt ännu mer irri när tåget inte går 17 över som vanligt. Så länge jag kan minnas har tågen gått 47 och 17. Ett steg närmare döden.
Till slut kommer jag fram men hittar inga skor, får absolut inte åka med bussen hem eftersom att min bussremsa är från 2003. Att inte ha ett busskort är som att vara enbent. Det blir väldigt dyrt att köpa en ny bussremsa och jag inser att jag är i en ekonomisk-kris som inte kan lösas innan jag skaffar ett jobb. När jag äntligen kommer med bussen har otroooooligt stora ångestkänslor dykt upp. Skulle nästan behövt ångestdämpande just i denna situation. Det hela löser sig i allafall fint med att jag tar några djupa andetag och intalar mig själv att det löser sig. Det är världens bästa mening och den används flitigt av mig. Konstigt nog löser sig också allting :D Lyllo mig!
Men jag är väldigt orolig för vad mer som kan gå fel. Om Sverige förlorar ikväll ska jag gå i ide tills EM är över.

pånyttfödd

Har varit på SB idag och köpt ööööööl. Det kändes väldigt speciellt. Nu kan man supa ner sig hur mycket och exakt när man vill. Inte för att jag kommer göra det men ändå. Kul att möjligheten finns.
Börjar känna mig redo för match snart! ska först bara shoppa loss lite granna för imorrn drar jag till landet och när jag kommer hem får jag aldrig mer handla något, i allafall inte på 4 veckor. Tips på vad man fyller ut tiden med??
En annan sak som är jobbig är att min mamma är jobbig. Jobbigt värre! Tjatig som bara den är hon också. Som igår när man försöker koppla av framför Italien-Frankrike. Då tvingar hon både mig och farsan att skriva tackkort från studden. Det tog huuuuuuuur lång tid som helst och hela kvällen var förstörd. Ska ställa in en teve i badrummet så att man kan ligga i badkaret och kolla på teve. Helt perfekt. synd bara att huden kommer bli helt skrynklig

onsdag och det är match!!!!!!!!!!!!!!!!

är trött som ett as. läste min gamla blogg idag. Hade helt glömt bort ett av mina jättebra smeknamn, Duckie. Så nu ber jag alla att kalla mig det. Blev även påmind om att en av mina böcker måste få en fortsättning och ett slut. "Den kriminella mannens hemligheter" som den heter handlar om en god vän till mig. Han är även bodybuilder, kriminell och hästälskare. En underbar kombination. Ska se om jag kan finna en bild på honom.
Amen / Fader Darrwich

Hittade även den här roliga berättelsen ur en bok:

Jag var singeltjej i 6 år innan jag gifte mig. Innan dess var mitt rekord på pojkvän 11 månader. Att vi var ihop så pass länge berodde på att han var helt omöjlig att få tag på och göra slut med. jag fick ringa som en dåre i månader innan han äntligen lyfte på luren.

Min gamla blogg är så bra att jag fortsätter klippa in en del grejer.


verkar som om typ alla, bortsett från jag, malla och jempen, har missuppfattat det här med bloggar. meningen är inte att man ska skriva hyper-serri, man måste liksom skriva lite mer oserri, en blandning mellan halvserri, iorni och mycket ljug. till exempel om jag ska skriva om en skogspromenad.
Det är oftast inte så mycket som händer på en skogspromenad så då gäller det att lägga till lite fantasi så att det blir roligare att läsa. "Jag gick i en skog när plötsligt en naken man kom fram och skrek katten, musen tiotusen".
Den meningen har jag snott av min kompis, Mappie, som idag var borttappad på prisextra men efter att ha skrikit just den meningen så högt hon kunde så hittade vi henne äntligen. Behöver jag berätta att vi alla grät och kände oss JÄTTE lättade?


tips på presenter man blir glad över:

presentkort på begravningsbyrå
En köttyxa, gärna lite blodig.
en bussresa till afganistan

Det här hände 2006, när vi båda var nästan 18. Gamla goda tider det.
Jag och en vän (mallan) bestämde oss för att göra ett test och fråga folk hur gamla dom tror att vi är.
det här är resultatet:

Mallans medelålder: 16,5
Min medelålder: 13 (bara 5 år yngre än vad jag egentligen är)
Bra är att vi i allafall slipper oroa oss för rynkor på ett tag.

Ett tips är att prova att göra det testet, man blir jätte glad och känner sig verkligen JÄTTE mogen och väldiiiigt vuxen.

Nej nu ska jag nog bege mig till Täby C. ska gå på systemet för första gången sen det blev lagligt. Måste ha öl till matchen som ska spanas in i kungsan. Har även tvättat mina Sverigekläder. Vuxenpoäng

Åh nej

det börjar verkligen bli dags att ta tag i livet lite granna. Har gjort absolut ingenting sen skolan slutade och det har ju såklart varit soft. Det första som ska hända är att jag slutar spendera pengar på onödiga saker. Absolut en bra idé eftersom att jag inte har något jobb. Lider tyvärr av ett shoppingbegär som är rätt svårkontrollerat. Känner redan en panikartad känsla inombords när jag inser att jag inte kommer hinna gå i butiker idag... Vet ej hur detta ska lösas men en vän sa en gång till mig att om man inser att man har problem så är det ingen fara. Hon vet att hon är alkolist men det är lugnt för hon vet om det = behöver ej göra något åt problemet. Kan funka!
Hade i allafall en fin födelsedag, drack champagne, åt tårta och badade i poolen på hotellet. Sen såg jag såklart på matchen också som tyvärr inte gick så bra men nu slår vi Ryssland så allt löser sig ändå :D Lovar mig själv att ställa in resan till Kroatien om Sverige går till final. Lär ju ej hända sorgligt nog. Men Kroatien verkar ju lovande och det vore ju mer än fint om dom spelade final just när jag befinner mig där.
Måste läsa mina horoskop lite nogrannare i framtiden!  Läste i ett horoskop att min sommar ska bli skit. Eller inte!!! Ska motarbeta det hårt.
Har fått en ny dator av min pappa så nu ska jag förflytta min självbiografi till den och skriva vart jag än går. Ska också skriva en påhittad bok som kommer sälja hur bra som helst.

åh herre min gud

Sandra hatar fotboll och han som äger hästarna är från irland = inte intresserad av averiges landslag. Det här är ju katastrof, i allafall för min del. Just nu handlar ju ungefär allt i livet om EM och nu vill typ ingen i mitt sällskap kolla på fotboll?!?!?!?! Snacka om att ta livet av sig ännu mer än någonsin. Borde stannat hemma och gått till kungsan istället. .

turning 20, sista dagen i frihet

Imorrn fyller jag 20, livet är över. Finns absolut inget posse med att fylla 20. Jag kan inte ens livas upp av att jag imorrn kan vandra in på sb och handla. Snart kommer man vakna med rynkor i hela ansiktet och en massa ungar som skriker och är allmänt jobbiga. Längtar EJ till imorrn för då är jag världens (o)mognaste 20-åring. Har köpt det barnsligaste grattiskortet som finns. Det var dock rätt moget av mig att inse att jag inte skulle få så mycket presenter just på självaste födelsedagen eftersom jag tillbringar helgen som hästskötare på tävling i norrköping. Jag är världens sämsta hästskötare. Längtar hem till Täby som bara den nu!!! Men jag tog med mig en dator och min underbara kamera så att jag inte dör av tråkighet. Men det är match imorrn :D:D:D:D:D Min födis kunde inte prickas in bättre. Hoppas bara att vi vinner för annars blir jag ledsen och gråter. Eller får man ens gråta när man är 20?? Jaja jag ska i allafall slå ihjäl hästen och Sandra om dom inte kvalar till fbo.... Hej Då ni kommer aldrig mer se vanliga unga jag


snark,snark,snark gånger 1000

image44
Kan man bli mer uttråkad? Har absolut inget att göra. Hade antagligen tagit livet av mig redan imorse om det inte var så att JossePosse sov över här och var en supermysig kompis hela morgonen. Tack gumman du kommer alltid finnas i mitt hjärta! LOL!

Saker som suger:
Har inget att ha på mig på Vickys mottagning idag :( Helt sinnesjukt jobbigt.
En man är här för att hämta min underbart sköna butetsadel. kommer sakna den men man kan ju inte ha en sadel när man inte vill rida längre.

Saker som i allafall är bra:
Ska dricka sprit och då blir man glad
Imorrn ska jag till Sats och träna, wiooohooo

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej

det är verkligen trevligt att inte ha något att göra. Man kan ligga i sängen hur länge och hur mycket man vill, kolla på huuuuur många filmer som helst och bara vara allmänt lat. Arbetslöshet passar verkligen mig. Har ju gått igenom allt detta tidigare i livet och minns med glädje vilken extremt bra bloggare/författare jag var på den tiden. Ska ta upp mitt självbiografi-skrivande igen.
Igår var jag, Mallan, Anna Ni och Jempa och badade i en sjö. Jag var badkruka för ovanlighetens skull. Känns jobbigt, typ som att gud skickar en signal att jag snart är vuxen. usch och fy, måste ta livet av mig innan min 20-års dag. Eller så väntar jag lite och går på systemet och super ihjäl mig lite granna.
vi hade i allafall en intressant diskussion vad en stekare egentligen är?! Någon hade tydligen kallat Anna Ni för stekare. Men visst eftersom den här "personen" var en turk så kanske Anna faktiskt räknas som stekare?
I mina ögon är en stekare någon som steker lite allmänt.


holabandola

Min studde var helt underbar! Ska minnas hela dagen resten av mitt liv. Den bästa stunden var i allafall när vi sprang ut och man fick massoooooooooooor av saker runt halsen. Det var alldelles för mycket vänner där, gååååååååå hem! skämta :D Varmt var det också så jag kan ha luktat lite svett, fråga mallan om det.
Fick i allafall en massa presenter :D Nu när jag är arbetslös och inte längre har någon häst vet man ju inte riktigt vad man ska göra. Min första dag i verklig frihet är alltså idag när alla andra går till skolan/jobb och när andra stackare måste ta hand om hästar. Vaknade och kände enorm frihet, hällde upp ett glas vin och tog lite brieost. Ska ägna dagen åt att titta på dool och mina presenter. Ska bli kul! Ska även gå 1 mil för att sysselsätta mig. Eftersom att vi har galet med mat kvar ska jag åka hem till Fam.Smedman med lite rester. Morsan hade köpt ca 5 tårtot med brieost.. Vet inte hur hon tänkte men som Josse sa, nu kan jag ju lägga det som blev över i sängen och sova på :D smaskigt.
Var på bio med spongan igår och såg en helt underbar film, Brudens bästa man eller nåt sånt. Tror att både Ci och jag blev lite kåta eftersom att Patrick Dee var med. En ny regel när man sitter i en biosalong är att fråga: Vilken person skulle vara jobbigast om den kom in här nu? Eftersom Ci inte kunde svara så svarade jag: Min mormor......eftersom att hon dog för typ 5 år sedan!!

Här är en liten lista över andra saker jag kan göra nu när jag är så ledig:
Blogga (min blogg var ju på topp när jag inte gick i skolan)
Jaga kändisar och fota och sen tjäna pengar
Dricka alkohol
Shoppa
Titta på teve
Måla vackra tavlor

Efter en snabb titt på listan inser man ju hur ooooooootroligt givande livet kommer bli i fortsättningen.
Jaha önska mig gärna en underhållande dag. Ska verkligen göra allt jag tycker om att göra idag och resten av sommaren. Behöver en fest ikväll, alla dagar är lördagar från och med nu :D:D:D:D:D:D